Иран: Няма да водим нито преки, нито косвени преговори със САЩ

Говорителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде заяви, че ислямската република не възнамерява да води нито преки, нито косвени преговори със САЩ, докато САЩ не възобновят участието си в Съвместния всеобемен план за действие (ядрената сделка), предаде РИА Новости.

Иран: Няма да водим нито преки, нито косвени преговори със САЩ

„Няма да водим пряк или косвен диалог със Съединените щати, докато те не изпълнят изцяло задълженията си в съответствие с Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на ООН, докато не се върнат в списъка на страните, участващи в Съвместния план за действие и докато не седнат на масата на преговорите», каза Хатибзаде.

Михаил Улянов, постоянният представител на Русия към международните организации във Виена, заяви по-рано, че Русия по възможност ще съдейства за косвените контакти между Иран и САЩ по ядрената сделка.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments