Джипита чакат за ваксини

Лекари се подредиха рано тази сутрин пред Столичното РЗИ, за да получат ваксини за пациентите си.

Джипита чакат за ваксини

Опашките много наподобяват на опашките от последните дни от цялата страна за предаване на изборните книжа от секционните избирателни комисии.

Вчера лични лекари са били уведомени по имейл, че започва раздаване на ваксини за тях, за да започнат ваксинация на рисковите групи от 4-та фаза. Затова и джипита са се подредили още рано тази сутрин на опашка през регионалните здравни инспекции с хладилни чанти в ръка. Уведомленията не са били с получени с някакъв час, а и няма яснота отново дали всички лекари ще получат дози и в какво количество ще са те.

«Раздаването ще става по организиран ред. Предвидени са по два флакона от ваксината на «Модерна» и по два от тази на «Пфайзер» като начало. От препарата на «Астра Зенека» има достатъчни количества и лекарите ще могат да вземат това количество, което са заявили, обясни доц. Лили Маринова от столичното РЗИ. 

По-рано ЕМА съобщи, че има връзка между ваксината на АстраЗенека и образуването на кръвни съсиреци (тромби), но причините за това на този етап не били ясни.

News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments