Държавен департамент на САЩ: Готови сме да общуваме с Русия за Украйна

САЩ са отворени за комуникация с Русия относно ситуацията около Украйна. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на представител на Държавния департамент.

Държавен департамент на САЩ: Готови сме да общуваме с Русия за Украйна

„Отворени сме за комуникация с Москва“, каза той.

По-рано говорителят на Държавния департамент Нед Прайс поиска от Русия обяснение относно съобщенията за руски «провокации» на източната граница на Украйна.

По-рано руският заместник-външен министър Сергей Рябков заяви, че руските дипломати непрекъснато работят с американските си колеги по темата за деескалация на конфликта в Украйна.

На 27 юли 2020 г. в Донбас влезе в сила пълна забрана за стрелба. Страните в конфликта не трябва да използват безпилотни самолети в близост до линията на контакт, да разполагат оръжия в и в близост до населени места и да извършват нападателни и разузнавателно- диверсионни действия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments