Делото за «шпиониралия» в полза на Русия италианец е провокирано от политически спорове в Италия

Подробностите около делото с италианския военнослужещ Валтер Биота, арестуван уж за шпионаж в полза на Русия, са породени от политическите спорове между леви и десни в Италия. Това съобщи «Интерфакс», позовавайки се на италианските медии.

Делото за "шпиониралия" в полза на Русия италианец е провокирано от политически спорове в Италия

По данни на вестник «Джорнале», споровете са започнали, след като членът на парламента от лявата Демократическа партия Андреа Романо е предположил, че лидерът на дясната партия  «Лига» Матео Салвини може би е бил свързан по някакъв начи с руски дипломати, които са получили информация от италианския военен.

Изданието «Темпо» на свой ред твърди, че няма доказателства за вероятна връзка между «Лигата» и дадените руснаци.

«Депутът от Демократическата партия твърди, че е напълно сигурен във връзките на руските дипломати с «Лигата». Но той няма абсолютно никакви доказателства», отбелязва изданието.

От «Лигата» публикуваха подозрението си, че може би руските шпиони са свързани с Демократическата партия, защото Биота е работил в Министерството на отбраната, когато това министерство е било огловявано от министър от Демократическата партия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments