Броят на желаещите да се ваксинират руснаци стремително расте


Броят на руснаците, желаещи да получат ваксина срещу коронавируса, стремително нараства поради разпространението на голямо количество информация. Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

Броят на желаещите да се ваксинират руснаци стремително расте

По-рано вицепремиерът на Руската федерация Татяна Голикова обяви рязко увеличение на броя на руснаците, желаещи да бъдат ваксинирани срещу коронавирус.

Песков уточни, че данните за броя на ваксинираните и желаещите се събират от оперативния щаб за мониторинг на ситуацията с COVID-19, който се ръководи от Голикова.

„Постепенно, колкото повече информация е налице, толкова повече в този случай нараства съзнанието на гражданите, които решават да застраховат себе си и близките си срещу тежкия ход на това заболяване“, каза говорителят на Кремъл.

Според него, за да отговори на нарасналото търсене в Русия, обемите на производство се увеличават всеки месец, «което прави възможно задоволяването на вътрешните нужди».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments