Дипломат: Байдън изписа вежди на Москва, руснаците се сплотиха около Путин така, както някога около Сталин!

Единствената последица от изявленията на Байдън за Владимир Путин ще бъде сближаване между Русия и Китай, сигурен е eкс-посланикът на Чехия. Резултатът е ясен предварително: «Ало, ало, обърни си лицето си към Китай, а към САЩ — задницата!»

Санкциите не са страшни за Русия, добавя той.

Дипломат: Байдън изписа вежди на Москва, руснаците се сплотиха около Путин така, както някога около Сталин!

Превод от Parlamentní listy (Чехия):

«Путин убиец»? Единствената последица от изявленията, които американският президент направи за Владимир Путин, ще бъде сближаването между Русия и Китай. Те ще си сътрудничат все по-тясно, отбеляза бившият посланик, университетският преподавател Яромир Новотни в интервю за изданието. Според него това ще бъде особено улеснено чрез изключването на Русия от платежната система SWIFT. Новотни коментира и десетгодишнината от войната в Сирия и перспективите пред Владимир Путин.

Яромир Новотни: Можем да кажем, че условнитe победители са трима: Русия, Турция и Иран. Турция успешно грабна парче от Сирия и все още държи под свой контрол бунтовническия Идлиб, където силите на „Ислямска държава“ (забранена в Русия — бел. ред.) остават. Турция също пое контрола върху граничните територии, населени с кюрди, като по този начин образува своеобразна буферна зона. Що се отнася до Иран, той по същество създаде военни бази в цяла Сирия до Ливан. И накрая, Русия запази сирийската си база и най-важното — пристанището, де факто единственото сирийско пристанище в Средиземно море, където Руската федерация също има собствена авиобаза. Русия даде ясно да се разбере, че играе решаваща роля в Близкия изток.

Отначало западните държави говориха много и красиво за демокрацията и правата на човека, като същевременно подкрепяха радикалните ислямисти, снабдяваха ги с оръжие и блокираха управляващия режим. Сега те се радват на значително по-малко влияние от четирите изброени държави. В същото време Саудитска Арабия също се противопоставя на Турция, състезавайки се с нея за лидерство в сунитския свят. Лидерът на шиитския свят е, разбира се, Иран.

Дали ще има консолидация в Сирия?

Всичко зависи от Русия, Иран и Турция. Докато тези три сили не постигнат споразумение, няма да има консолидация или примирие (както и да го наречете).

Признавам, че не разбирам защо Джо Байдън трябваше да говори така за Русия и Путин. Демократите вероятно се връщат към своята изпитана реторика, която ги характеризира от 2016 г., когато Доналд Тръмп беше избран за президент и когато веднага се появи приказката, че Кремъл го е довел на власт. Казвам приказка, защото няма доказателства. Като цяло всичко това според мен изглежда просто глупаво.

Сега Байдън ще обвини Тръмп, че е зависим от Москва, че е протеже на Путин и т.н. Но какво наистина могат да направят американците на руснаците? В крайна сметка те налагат една санкция след друга, но парадоксалното е, че санкциите само помагат на руснаците.

Що се отнася до атаките на Джо Байдън, в Русия те по-скоро помагат на Путин.

Популярността му се увеличава.

Русия е консолидирана страна. В съзнанието на руснаците дълбоко се вкорони идеята, че светът е срещу тях, така че те трябва да се защитават.

Просто казано, както Русия се сплоти около Сталин, така сега се сплоти около Путин!

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Източник: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zle-dopadnou-Diplomat-k-postupu-Bidena-proti-Rusku-Predem-jasny-vysledek-658029

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments