Борислав Цеков: Не може за корупция да ни критикува президент, около когото витаят гранде съмнения за същото

Докладът на САЩ трябва да се чете с критично око и да се разбере какъв е политическият контекст във Вашингтон. В този доклад има много конкретика. Важна е оценката за корупцията и за слабостта на съдебната ни система. Темата с т.нар. македонско малцинство и опитите за налагане у нас на джендър идеологията звучи неприемливо от гледище на българския национален интерес“. Това каза пред БНР юристът Борислав Цеков.

Борислав Цеков: Не може за корупция да ни критикува президент, около когото витаят гранде съмнения за същото

В Доклад за правата на човека у нас за 2020 година, изготвен от Държавния департамент на САЩ се посочва, че предприетите от България действия срещу нарушаването на човешките права са недостатъчни.

По думите на Цеков администрацията на Байдън не е в позицията да морализаторства:

„Джо Байдън и Демократическата партия са основните проводници на безогледната цензура в либералните медии и в социалните мрежи в САЩ. България има тежки проблеми с корупцията, но когато критиката идва от американски президент, около когото витаят съмнения за гранд корупция, съмнения, които не се разследват, разбираме, че този двоен стандарт отново девалвира стойността на оценките в този доклад“. 

В предаването „12+3“ Борислав Цеков допълни:

„Този тип доклади са тип политически инструмент и са част от наследството на неолибералната геополитическа доктрина, която дълго доминираше в САЩ — доктрината за еднополюсния свят с хегемон САЩ… Тези доклади са полезни неща, но трябва да се четат с критично око и през призмата на националните интереси“. 

Интервю на Петър Волгин с Борислав Цеков в предаването „12+3“

Коментари:

comments powered by HyperComments