Под индиго: Сценарии за открити „руски шпиони“ са разпратени в цяла Европа

31 март 2021-Нюз Фронт.

Нова антируска информационна операцияе в ход- на дневен ред е «шпиономанията», не в най-добрите традиции на жанра.
Разбира се, разузнаването и всичко, свързано с тази тема, винаги са привличали с някаква особена романтичност и тайнственност.
И децата, и възрастните слушат с интерес и са готови да слушат, разберат, прочетат истории за разузнавачи и шпиони.

Русофобски тенденции, изграждане на образа на „ страшната, ужасна Русия“, която е хвърлила мрежата си от шпиони по целия свят.

Миловидни на пръв поглед, «плашещи» разказаи, като повод за подкопаване на руско-европейския диалог, който и така преживява трудни времена.

Под индиго: Сценарии за открити „руски шпиони“ са разпратени в цяла Европа

 

Под индиго: Сценарии за открити „руски шпиони“ са разпратени в цяла Европа

 

Какъв е проблема?

Този път проблемът за „авторите“ и „сценаристите“ на това информационно събитие е нарастващата популярност и търсене на руската ваксина „Sputnik V“.

Струва си да се припомни, че руската ваксина вече е регистрирана в повече от 50 страни и съответните искания за доставка продължават. Въпреки всички русофобски тенденции и забраните на Запада за купуване на руската ваксина, само защото е руска.

Първо, авторитетното научно списание Lancet публикува статия с резултатите от клиничните изследвания на ваксината, отбелязвайки черно на бяло високата ефикасност на руския препарат.

Ваксината «Sputnik V» потвърди високи показатели на ефективност, имуногенност и безопасност — ефективността на ваксината е 91,6%. Ваксинацията с руския препарат напълно предпазва от тежкия ход на COVID-19. «

Освен това, СЗО приветства представените данни в статията на научното списание, подчертавайки, че те потвърждават високата ефективност на руската ваксина.

«Безопасните и ефективни ваксини са основен инструмент в борбата срещу COVID-19. Приветствам резултатите от междинния анализ на данните от третата фаза на изследването на руската ваксина Sputnik V», коментира ръководителят на Европейската служба на СЗО , Д-р Ханс Клуге, в Twitter и изрази надежда, че ваксината ще може да се използва и в Европа.

Британски социолози наскоро проведоха проучване в 9 страни по света, което показа, че Sputnik V е не просто най-популярната ваксина в света, а че се ползва с най-голямо доверие сред хората. ИА хората са склонни да искат да живеят.

Това е малко вероятно да зарадва западните «партньори» предвид проблемната ваксинация, страничните ефекти на западните препарати и, за съжаление, значителен брой смъртни случаи в различни страни по света вследствие на ваксиниране.

И ако агресивната информационна кампания за очерняне на руската ваксина не дава резултатите, от които се нуждаят западните „партньори“, то информационната кампания отдалеч, за руските шпиони, като цяло е съвсем друго нещо.

За да се навреди на руско-европейският диалог, да се създаде претекст за нови санкции и да се оправдае някаква възможна забрана за доставки на руски ваксини в европейските страни. Като преследваната цел е, да продават своите, макар и некачествени, макар и опасни, преименувани ваксини. И фактът, че хора ще умират вследствие на ваксиниране с такива препарати, не е проблем за безсъвестните организатори на тази информационна операцията. Парите за тях са без мирис.

„Шпиономанията“ като част от Менталната война

„Ако при класическите войни целта е да се унищожи живата сила на врага, то при съвременните кибер войни е унищожаване инфраструктурата на врага, то целта на новата война е да се унищожи самосъзнанието, да се промени ментално“ — цивилизационна основа на условния противник. Бих нарекъл този тип война ментално“, каза наскоро съветник на руския министър на отбраната Андрей Илницки, отбелязвайки, че Западът избягва да влиза в пряка конфронтация с Русия, прибягвайки именно до провеждането на информационно-хибридна война.

Именно това е причината за пролетния изблик в Европа на внезапно открити шпиони на Русия в различни европейски страни. България, Германия, Италия, са само началото. Очаква се европейска вълна от открити на „руски шпиони“ и сценарият ще бъде като под индиго, с малки разлики. Информирани източници вече ни нашепнаха, че сценарият вече е разпратен до различни европейски страни, така че чакаме продължението …

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments