Любчо Нешков: Със С. Македония не се води исторически спор, а спор за историческите фалшификации

С РСМ не се води исторически спор, а спор за историческите фалшификации, подчерта той

Любчо Нешков: Със С. Македония не се води исторически спор, а спор за историческите фалшификации

«През последната седмица получихме черно на бяло каква е програмата и методологията на македонската външна политика спрямо България«. Това каза пред БНР Любчо Нешков от агенция БГНЕС и обясни:

«Видяхме, че македонското правителство има договор с един институт в Словения, обвинен с връзки с радикалния ислям. Този институт определи България и Германия като мафиотски държави, които криминализират Европейския съюз. Властите в Скопие запазиха мълчание 5 дни. Късно снощи публикуваха съобщение от кабинета на премиера, в което казват, че те нямат нищо общо с този институт. … За всички е ясно, че партньорството с него продължава«.

По думите на Нешков в това съобщение управляващите в РСМ не се разграничават от твърденията на Словенския международен институт за близкоизточни и балкански изследвания, което според него е най-страшното, защото излиза, че «властите в Скопие продължават да смятат, че София и Берлин са мафиотски».

Според журналиста институтът намесва Германия, защото става дума за геополитически проект, който той обслужва:

«Този институт е говорител на силите, за които някои казват, че са част от т.нар. дълбока държава в РСМ, а ние виждаме, че това е истинската държава».

Любчо Нешков подчерта, че с РСМ не се води исторически спор, а спор за историческите фалшификации. Той призова македонците да кажат публично, че българите не им оспорват езика и идентичността.

Интервю на Петър Волгин с Любчо Нешков в предаването «12+3»

Коментари:

comments powered by HyperComments