Външно министерство се отчете пред поръчителите от НАТО за шпионския скандал с Русия

24 март 2021-Нюз Фронт.

Българският външен министър Екатерина Захариева информира НАТО за шпионския скандал с Русия. Така да се каже, отчет пред поръчителите на новия скандал, който има няколко много големи цели, включително и усилване на западното влияние на Балканите с използването на България и създаване на нова антируска информационна кампания с шпионски елементи.

Външно министерство се отчете пред поръчителите от НАТО за шпионския скандал с Русия

За отчитането по повод развитието на ситуацията се похвали самият генерален секретар на  на НАТО Йенс Столтенберг по време на прес-конференция след срещата на външните министри на алианса.

«Българският министър ни информира за разследването, което властите на страната извършват по отношение предполагаемата руска шпионска мрежа. НАТО много сериозно се отнася към защитата на чувствителната информация и изцяло подкрепя България», каза той.

Може да се каже, че от НАТО проявяват задоволство по повод завихрянето на нелепия и зле скалъпен скандал за шпионска мрежа. И разбира се, следят отблизо и дават нови наставления и инструкции.

 

Относно това, че именно нашата страна ще се използва за излъчване на антируски инфобомби още преди година предупреди главата на Службата за Външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин. И си струва да си припомним това, в светлината на последните събития, които наблюдаваме у нас. Разбира се, че злото не спи, и американците не си губят времето, а действат по набелязания план, използвайки страната ни по унизителен за всеки българин начин.

Американските специални служби стартираха кампания за компрометиране на Русия в страните от Източна Европа, а България се превърна в неин център, заявиха от Службата за външно разузнаване на Руската Федерация (СВР РФ), още преди една година.

„Американските разузнавателни служби започнаха мащабна кампания за компрометиране на политически и обществени фигури в Източна Европа, които се застъпват за развитието на добросъседски отношения с Русия“, беше посочено в съобщение на прес-службата на ведомството тогава.

Съдейки по твърдата и одобрителна реакция на случващото се от значителна част от управляващите кръгове на България и западните страни, шпионското шоу трябва ще продължи. Темата се харчи много добре, защото шпионската тематика винаги е вълнувала и ще вълнува. Затова се използва именно такъв похват.
Нака напомним още думите на генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг от вчерашната прес-конференция:

„Напълно подкрепяме работата на нашия съюзник България в борбата с руските злонамерени дейности на българска територия.“

От 2019 година насам процесът на експулсиране на руски дипломати в България стана систематичен. А към днешна дата е пуснат на пълни обороти.

Нашата задача като българи и народ е, да реагираме колкото можем на случващото се и да изобличаваме действията на западните «партньори» в тази постановка.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments