Внимание! Спецслужбите на Запада започнаха да разгръщат мащабна антируска информационна кампания с използването на България

22 март 2021-Нюз Фронт.

Министерството на външните работи на Република България обяви двама руски дипломати, акредитирани в страната, за персона нон грата и им даде 72 часа да напуснат страната. Става въпрос за дипломатите Александър Зинкин и Максим Рибкин.
Това се посочва в съобщението на Министерството на външните работи на Република България за медиите.

«Днес нота с такова съдържание беше предадена на заместник-ръководителя на руското посолство», се казва в съобщението.

Внимание! Спецслужбите  на Запада започнаха да разгръщат мащабна антируска информационна кампания с използването на България

МВнР получи писмо от Прокуратурата на Република България, в което се съобщава, че двамата дипломати са осъществявали на територията на страната дейност, несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Няколко минути по-късно посолството на Руската Федерация реагира, като заяви, че експулсирането е неоснователно и руската държава си запазва правото да отговори.

 

Напомняме, че по-рано прокуратурата на България съобщи, че шестима служители на българското Министерство на отбраната и военното разузнаване са задържани по подозрение в шпионаж в полза на Русия.

По време на прес-конференция бяха представени определени аудио и видео материали, получени с използването на специални разузнавателни средства.

Според прокуратурата те били доказателство за незаконните действия на задържаните. Главният прокурор на страната  Иван Гешев отбеляза, че» престъпната група била разкрита с помощта на специалните служби на страни от Европейския съюз и САЩ».

Според информация на високопоставени източници, които се свързаха с Българската редакция на News Front, се очакват още провокации целящи максимално да дискредитират руско-българските отношения, съгласно предварително изготвения план на западните специални служби.

Очаква се чрез използването на България да бъде стартирана друга, нова, но много мащабна антируска информационна кампания.

Според данни на осведомените източници на Българска редакция News Front, в ход е задействана многокомпонентна операция по сценарий на западните специални служби, коитоподготвят разгръщането на нова антируска информационна кампания на Балканите, която вече е в ход.

Целта е да се представи Руската Федерация като нарушител на свободата на словото чрез скандал, който ще бъде допълнение към дипломатическия скандал.

За въпросната информационна операция се използва епатажна фигура на лице, което дълго време се представя за журналист, който според указанията на западните куратори, трябва да предизвика скандал и да създаде условия за депортирането му извън пределите на Руската Федерация, за да започне след това серия от изявления, интервюта и прочие, как Русия се отнася несправеливо с чуждестранните журналисти и нарушава свободата на словото, и всякакви вариации на подобни теми.

Въпросното «мероприятие» преследва няколко цели- повод за въвеждане на нови антируски санкции, проваляне на всякакви шансове за преговори между България и Русия по повод ваксината «Спутник V», усилване на антируската реторика на Балканите, и съответно укрепване на западното влияние в региона.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments