Facebook изтри отново всички акаунти на всички редакции на МИА News Front

19 март 2021-Нюз Фронт.

Ингормационната война е в разгара си и става все по-ожесточена. Американските IT-гиганти контролират какво може да се появява в мрежата, а това, което не се харесва на западните кукловоди, автомотично попада «под нож». При това без обяснения.

Обикновена, цинична, политическа цензура. За съжаление, такива приложения като Facebook, Instagram, Twitter, не се влияят от никакви предупреждения, обжалвания и прочие.

И ако масово, световния потребител е свикнал с използването му, именно той, масовият потребител се оказва най-ощетен, защото остава лишен от право на достъп до обективна информация, и получава единствено това, което американските модератори преценят, че може да получи.

А всякаква информация свързана с Русия, с Крим, с руската ваксина, ситуацията в Донбас и прочие, се намира под постоянен прицел. С една единствена цел- истината да не излиза на яве. Но истината има едно неопреодолимо свойство…винаги да побеждава….

Facebook изтри отново всички акаунти на всички редакции на МИА News Front

Вчера, 18 март, когато се отбелязва 7-мата годишнина от историческото обединение на Крим с Русия, по някакво чудно стечение на обстоятелствата, всички акаунти на всички езикови редакции на информационната ни агенция бяха изтрити, без право на обяснение и възстановяване на профилите. Съответно, материалите, които излизат при нас, стават абсолютно недостъпни за потребителите във Facebook, следователно тези потребители нямат достъп до информацията, и са лишени от възможността да получават актуални новини и обективна информация, която е в разрез с плановете на САЩ по зомбиране на човечеството.

 

Алтернатива остават руските площадки, които и за сега да не са толкова популярни, започват и ще продължават да набират обороти.

По време на ежеседмичния Брифинг посветен на актуални въпроси от международния дневен ред, официалният представител на Външно министерство Русия Мария Захарова коментира ситуацията с блокирането на неудобен контент и безпрецедентната политическа ценцура, отговаряйки на въпрос на Българска редакция News Front

News Front: Първият въпрос е свързан с блокирането на рускo и всякакво друго неудобно съдържание в социалните мрежи и други платформи.
По време на среща с ръководителите на руските медии на 10 февруари 2021 гoдина Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че чуждестранните интернет гиганти ще бъдат ограничени в случай на враждебни действия срещу Русия.

В случай на враждебни действия срещу Русия (блокиране, премахване на руско съдържание и т.н.) ще бъдат ли въведени ограничителни мерки срещу определени приложения и западни сайтове?

Готова ли е Русия да започне работа по създаването на достойни алтернативи на такива платформи, които биха могли да станат достъпни за интернет потребители от цял ​​свят, за да се запази свободата на словото и правото на достъп до информация?

 

Мария Захарова:

 

Русия вече има свои собствени платформи, които са много популярни не само у нас, но и в чужбина: Vkontakte и други.
Има такива, които се развиват сега.
Мисля, че те ще се развиват още по-стремително ( предвид ситуацията)
Относно първия ви въпрос.
Виждаме, че има абсолютен „откат“ на интернет монопола и съответно на държавата, тъй като САЩ поеха определени международни задължения.
„Откат“ в своите задължения за защита на свободата на словото, зачитане на плурализма на мненията и много други параметри.
Масовото блокиране, което Twitter си позволява на първо място, вече е нещо, което е останало в историята.

Хиляди потребители са блокирани, премахнати и подложени на репресивни действия.

Говорим за обикновени потребители и за публични и държавни фигури.
В същото време както самата компания, така и САЩ обвиняват Русия, по-специално Роскомнадзор, в своеобразна „атака срещу свободата на словото“.

Интересен момент е, че буквално няколко часа след коментара от Министерството, всички наши акаунти в Facebook, бяха изтрити и сайтът на агенцията беше подложен кратковременна атака.

Сайтът ни е възстановен, но във Фейсбук ни няма, но ние сме верни на журналистическия си дълг и ще продължим работата си в името на нашите верни читатели, които винаги са с нас защото имат дързостта да търсят и намират истината. Благодарим Ви, продължавайте да ни четете, и се присъединявайте на страниците ни в ВКонтакте и Телеграм, там никой не ни блокира. Наш редакционен съвет: побързайте да си направите регистрация в Вк и Телеграм, ако все още нямате, определено няма да са излишни предвид това, че цензурата става все по-жестока…

 

 

Продължаваме да ви информираме

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments