Вячеслав Володин осъди блокирането на публикации на руски медии във Facebook

8 март 2021-Нюз Фронт.

Решението на Facebook да блокира редица публикации на руски медии е неприемливо, то нарушава националното законодателство на Русия, както и правото на разпространяване и получаване на информация, заяви председателят на Държавната Дума на Руската Федерация Вячеслав Володин.

«Решението на компания Facebook нарушава основните права и свободи на гражданите, правото на разпространяване и получаване на информация», коментира Вячеслав Володин.

Той припомни, че това не е първият път на цензура от страна на Facebook, а по-рано Twitter и Instagram направиха същото.

Вячеслав Володин осъди блокирането на публикации на руски медии във Facebook

„Ще предложим законодателни решения, които да не позволяват това по отношение на руските медии“, цитират думите му от прес-службата на Държавната Дума.

 

Вячеслав Володин подчерта, че тази тема ще се превърне в приоритет в дневния ред на следващите международни срещи, в рамките на които руската страна ще обменя предложения за решаване на този проблем с колеги от други държави.

Както стана известно по-рано, материалът на RT за задържането на украински радикали във Воронеж беше блокиран от администрацията на социалната мрежа Facebook.

Социалната мрежа също го означи като лъжлива информация и блокира подобни статии от РБК, ТАСС, Взгляд, Комсомолская правда и НТВ. Всички те са написани въз основа на официалното издание на ФСБ на Русия.

Роскомнадзор поиска Facebook да възстанови достъпа до информационни материали, публикувани от руските медии.

 

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments