Руските военни поздравиха сирийските жени на 8 март

8 март 2021-Нюз Фронт.

Военнослужещите от Руския център по примирение на воюващите страни (ЦПВС) поздравиха сирийските жени с Международния ден на жената.
На 8 март представителят на ЦПВС Роман Ванатиев обяви това пред журналисти.

„В навечерието на такъв прекрасен празник като Международния ден на жената подготвихме акция в село Борзин с цел да поздравим сирийските жени. Решихме да подкрепим жени, които, за съжаление, са загубили своите половинки или имат ранени мъже в семействата си “, каза той.

Руските военни поздравиха сирийските жени на 8 март

Военнослужещите раздадоха хранителни пакети, които включват брашно, ориз, захар, чай, кондензирано мляко и други продукти. Всеки комплект съдържа около 7,5 кг храна, която ще стигне за няколко дни.

В Борзин живеят около 500 семейства, от които повече от половината са под прага на бедността. Въпреки факта, че провинция Латакия, където се намира градът, беше малко засегната от боевете, много местни мъже се отправиха в армията, и семействата, които са загубили прехраната си са често срещани тук.

„В която и къща да отидете, в момента поне един човек служи в армията. И в почти всеки дом има такива, които са дали живота си в борбата с терористите.
Сега ситуацията в Сирия е много трудна.
И точно такива семейства, които са загубили своя хляб, се нуждаят от помощ “, каза Ваал Ибрахим, ръководител на администрацията на Борзин, пред журналисти.

 

Безгранична е руската душа..дори по време на война и изпитания, руския народ е способен да достави искрени усмивки и надежда за добро…

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments