Алиханов отговори на полския генерал, който описа войната за Калининград

Губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов отговори на думите на полския генерал Валдемар Скшипчак, който описа сценарий на войната за Калининград. Това съобщи сайтът kp.ru.

Алиханов отговори на полския генерал, който описа войната за Калининград

Алиханов отбеляза, че е трудно да обвиним Русия за агресивното й поведение към тези страни.

„Поляците, особено военните, вероятно имат свои вътрешни комплекси, обусловени от тяхната историография, може би. Като цяло мисля, че е трудно да ни обвинят в агресивно поведение към тези страни. Защото ние не желаем на нашите съседи нищо лошо”, заяви той.

Според него танковете на НАТО и американските войници, които понякога «не се държат много добре» по време на командировките си, няма да донесат щастие на източноевропейските съседи.

„Ако бях на мястото на балтийските държави, сега щях да мисля за икономическо развитие и други въпроси. За това как да запазим населението в страната в условията на членството им в Европейския съюз», допълни губернаторът.

По-рано бившият командващ полските сухопътни сили генерал Валдемар Скшипчак описа възможен сценарий на военни операции в Калининградска област с участието на войски на НАТО.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments