Welt: Министерство на отбраната на Германия предупреждава за нова военна «заплаха» от Русия

7 март 2021-Нюз Фронт.

Русия преследва целта „дестабилизиране и отслабване на НАТО», а Китай се стреми да „оформи международния ред в съответствие с интересите си», следва от вътрешен документ на германското министерство на отбраната, който се оказа на разположение на изданието Welt am Sonntag .
Според информация на изданието министерството на отбраната на Германия предупреждава за нарастваща заплаха заради претенции за власт и нови военни възможности на Китай и Русия.

В документа се посочва, че Министерството на отбраната е особено загрижено от внедряването от страна на Русия на „прецизни, високоточни трудно прихващащи се, хиперзвукови“ ракети с голям обсег и големи инвестиции за „запазване на потенциала на ядрен ответен удар от морето“ и „приоритетна модернизация на ядрения потенциал“ . В документа твърди, че днес Москва има 6375 ядрени бойни глави.

Експертите на министерството смятат, че 840 000 руски войници са добре обучени и могат бързо да бъдат преместени където е необходимо.

Welt: Министерство на отбраната на Германия предупреждава за нова военна "заплаха" от Русия

«Конвенционалните въоръжени сили на Русия са способни да постигнат превъзходство за кратко време на определена територия», се казва в съобщението.

 

Експертите отнесоха към слабостите ограничените възможности в морето в световен мащаб и липсата на щурмови дронове.
Според твърденията посочени в изданието за Русия въоръжените сили са „инструмент на политическата власт“, ​​„максимално възможната полза се генерира при относително ниски разходи“.

Западните политици периодично правят изявления за „руската заплаха“.
Москва многократно подчертава, че Руската Федерация никога няма да атакува никоя от страните от НАТО, но Западът просто използва оправданието «руска заплаха», за да разположи повече техника и батальони близо до руските граници.
През последните години Руската Федерация заявява за безпрецедентната дейност на НАТО по западните й граници. НАТО разширява инициативите и нарича такива действия „сдържане на руската агресия“.
Москва многократно е изразявала загриженост от натрупването на силите на алианса в Европа.
Кремъл заяви, че Русия не представлява заплаха за никого, но няма да пренебрегне действия, които са потенциално опасни за нейните интереси.

По-рано президентът на Русия Владимир Путин обърна внимание на факта, че настроенията в различните страни по въпроса за новите видове оръжия в Русия са се променили, въпреки че, първоначално са «хихикали». Руския държавен глава отбеляза, че сега се предлага тези нови видове оръжия да бъдат включени в дневния ред на преговорите.

Welt am Sonntag също пише, че след анализ на военните способности на Пекин (съвременни атакуващи безпилотни летателни апарати, 6850 бойни танкове, повече от два милиона войници, 1600 бойци, огромен ракетен потенциал и системно разширяващ се ядрен потенциал), Министерството на отбраната на ФРГ е стигнало до заключението, че „ Китай все повече изпреварва Русия по отношение на глобалното влияние, включително по отношение на продажбите на оръжие и военното сътрудничество. »

Китай многократно е заявявал, че ядрената енергетика на страната не е на едно ниво със САЩ и Русия и все още не е дошъл моментът КНР да участва в преговорите за ядрено разоръжаване.

Излишно е да напомняме, че САЩ обявиха Русия и Китай за основни заплахи за националната сигурност…

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments