Военен експерт разкри два сценария по превземането на Донбас от въоръжените сили на Украйна

7 март 2021-Нюз Фронт.

Въоръжените сили на Украйна може да започнат да пробиват линията на контакт на територията на Донбас по схемата на последните действия в Нагорни Карабах, смята военният експерт Алексей Леонков.

Един от възможните сценарии за развитие на събитията е подобен на действията, извършени в Нагорни Карабах, каза Леонков в ефира на телевизионния канал Русия-1. Тази опция е много опасна с вероятност за бързо нахлуване.

Военен експерт разкри два сценария по превземането на Донбас от въоръжените сили на Украйна

„В крайна сметка Азербайджан също разполагаше войски там ( по линията на разграничение и всички наблюдаваха това). И се разтревожехи едва когато снарядите полетяха, и то много снаряди! Къде бяха танковете в Нагорни Карабах? На местата, където са базирани. Видяхме тези кадри, когато те се втурнаха към линията на фронта, за да спрат вражеското настъпление ”, каза Леонков.

Вторият сценарий включва напредването до границата, както и вземането в обръч и пускане на войските на НАТО под прикритието на миротворци.
Възможно е също така да се организира провокация по контактната линия или да се стреля по мисията на ОССЕ, която пристигна, за да подготви доклад. Ако това се случи, страните от НАТО ще получат официално одобрение за въвеждането на своите военни.

„Какво ще правим тогава? Какво ще правим, ако в Киев се появи военна база и бъде разположена първата бронирана дивизия на САЩ? Тогава въпросът ще бъде решен по различен начин, така че Руската Федерация няма нужда да слуша какво ще й кажат Полша, Унгария или някой друг “, добави експертът.

Русия трябва да се прислушва към хората, които искат да «спасят Донбас», което означава, че е необходимо да се действа незабавно, ако Киев премине границата, обобщи Леонков.

По-рано, главата на ДНР Денис Пушилин обяви за подготовката на въоръжените сили на Украйна за настъпление в Донбас.

 

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments