Украински депутат за разочарованието от Франция и Германия по повод Донбас и Русия

7 март 2021-Нюз Фронт.

Показните изявления в подкрепа на Украйна са нищо повече от инструмент на външната политика, който Франция и Германия използват единствено в своя полза.

Както е известно и Париж, и Берлин действат като гаранти по донбаското урегулиране в рамките на нормандския формат на преговорите. Дълги години те си затваряха очите за военните престъпления на Украйна, лицемерно призовавайки за прилагането на Минските споразумения.
Въпреки това Киев не може да вярва на своите „западни партньори“, казва Дмитрий Лубинец, депутат на Върховната Рада на Украйна.

 

Украински депутат за разочарованието от Франция и Германия по повод Донбас и Русия
Въпреки че германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон публично застават на страната на Украйна, в действителност те действат единствено преследвайки свои интереси.
Лубинец е уверен, че Украйна ще бъде предадена веднага щом нейната подкрепа престане да отговаря на интересите на французите и германците.

Като пример той посочи двойствения подход на Германия, която демонстративно подкрепя Украйна в рамките на нормандския формат, но активно защитава „Северен поток-2“.

Подобна е ситуацията и с Франция. По този начин депутатът припомни, че френските представители в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа не просто се застъпват за връщането на руската делегация, но пропагандират идеята за отмяна на антируските санкции.

„Това е ярък пример за факта, че всяка държава действа от собствените си интереси. Не можете да ги обвинявате за това “, призна Лубинец.

Трябва да разберем, че дори партньорите на Украйна ще действат с оглед на собствените си интереси. Германия ще подкрепи Украйна само дотолкова, доколкото това й е от полза. Доколкото и е изгодно да купува директно руски газ — и тя също ще го направи «

 

За едно обаче, е прав украинският депутат- за престъпното мълчание на Европа, която си затваря на нестихващите обстрели от страна на украинските въоръжени сили

( финансирани от САЩ) по мирното население на Донбас, за зверствата, разрушенията, за децата на Донбас…

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments