Полски генерал разказа за безпомощността на НАТО във възможна война с Русия

7 март 2021-Нюз Фронт.

Бившият командващ полските сухопътни сили генерал Валдемар Скшипчак в статия за полското военно аналитично издание Defense 24 описва сценарий на възможни военни действия в Калининград с участието на войски на НАТО.

Според мнението на Скшипчак Калининградскобласт е „врата“, водеща към Балтийско море и Полската низина, през които минава маршрутът към Централна и Западна Европа. Генералът отбеляза, че в този регион са разположени основните сили на Балтийския флот и войските на Калининградския отбранителен регион (KОР), които могат да бъдат използвани не за осигуряване на предимства в морето и във въздуха, но със съвсем различна цел.

 

Полски генерал разказа за безпомощността на НАТО във възможна война с Русия

„Един от възможните варианти е блокиране на прехвърлянето на части на НАТО по суша, море и въздух на територията на балтийските страни, както и подкрепата на руската 6-та армия, която е разположена отвъд източната им граница“, каза Скшипчак.

Полският генерал смята, че превземането на Балтийско море от руската 6-та армия, взаимодействаща с Балтийския флот, ще отнеме два до четири дни.
След евентуалното завземане на Балтийско море, основните действия могат да бъдат преместени в южната част на Балтийско море и на крайбрежието на Полша.

Такива разсъждения от полския генерал. Самия факт, че се мисли в посока война също е показателен.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments