«Чуждестранни инструктори помагат» -Главата на ДНР разказа как украинските въоръжени сили подготвят настъпление срещу Донбас

7 март 2021-Нюз Фронт.

Главата на Донецка Народна Република Денис Пушилин, заяви в събота, 6 март, че украинските окупационни войски се готвят към възобновяване на пълномащабни бойни действия срещу Донбас.

Той отбеляза, че в момента по линията на бойно разграничение се фиксира работа на чуждестранни военни.

„Според данни на нашето разузнаване това са инструктори. Тоест те обучават диверсанти, диверсионни групи — това сега е основната заплаха ”, каза Денис Пушилин.

"Чуждестранни инструктори помагат" -Главата на ДНР разказа как украинските въоръжени сили подготвят настъпление срещу Донбас

Той също така посочи, че украинските представители в тристранната контактна група са получили негласна заповед да блокират всякакви споразумения.

„Това е още един знак, че се готвят за война“, заяви главата на републиката.

За съжаление, обстрелите по мирното население на Донбас, от страна на украинските въоръжени сили не стихват. Последните седмици се съобщава за засилване на обстрелите и подготвяно настъпление.

За изминалата седмица украинските въоръжени сили нарушиха прекратяването на огъня повече от дванадесет пъти. Въоръжените формирования на Украйна използват както стрелково оръжие, така и с голям калибър. Общо през февруари 2021 година са извършени 139 огневи провокации на територията на Донбас от киевските военни. В резултат на един от обстрелите на ВСУ са ранени два мирни жетеля, пострадали са 16 граждански обекта.

Европа престъпно мълчи и се прави, че не забелязва..

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments