Основните русофоби в Европа търсят възможност за закупуване на руска ваксина

6 март 2021-Нюз Фронт.

Правителството на Латвия, въпреки ожесточената си антируска политика, чака разрешение от Брюксел за закупуване на коронавирусната ваксина Sputnik V.

Това съобщи ръководителят на Министерството на здравеопазването на Балтийската република Даниел Павлуц.По думите му, Рига чака решението на Европейската агенция по лекарствата по отношение на руската ваксина.Ако регулаторът одобри препаратът, Литва незабавно ще започне доставки за ваксиниране на своите граждани.

 

„Ще използваме всяка безопасна и научно обоснована възможност да защитим живота и здравето на хората в Латвия“, заяви чиновникът.

Основните русофоби в Европа търсят възможност за закупуване на руска ваксина

Той също така отбеляза, че до средата на годината републиката очаква да получи достъп до 7 различни ваксини срещу COVID-19.

Както по-рано съобщи News Front, руската ваксина срещу коронавирус вече се е превърнала във втората най-популярна в света, отстъпвайки само пред AstraZeneca. Sputnik V вече е регистриран от 45 държави, включително отделни държави от Европейския съюз. Очаква се скоро лекарството да бъде одобрено на общоевропейско ниво. За това, в частност, съдейства канцлерът на Германия Ангела Меркел.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments