Путин: Трите руски ваксини са най-безопасните и ефективни в света

Руският президент Владимир Путин нарече руските коронавирусни ваксини най-безопасните и ефективни в света. Думите му са цитирани от ТАСС.

Путин: Трите руски ваксини са най-безопасните и ефективни в света

Според него руснаците с право могат да се гордеят с местните учени, които са разработили ваксини, тъй като без тези препарати би било невъзможно да се справим с пандемията. Държавният глава уточни, че това мнение се споделя не само от руски, но и от чуждестранни експерти.

Путин отбеляза, че руските ваксини «са най-безопасните и ефективни в света».

По-рано президентът обяви ефективността на руските ваксини срещу мутациите на коронавируса.

Русия беше първата държава в света, която регистрира ваксина срещу COVID-19. Препаратът бе разработен от НИЦЕМ «Гамалея» в сътрудничество с Руския фонд за преки инвестиции. Наречен бе Спутник V.

На 15 октомври руският президент Владимир Путин сподели за регистрацията на втората ваксина срещу COVID-19, която беше наречена «ЕпиВакКорона». Тя е разработена от новосибирския център «Вектор». На 20 февруари руският премиер Михаил Мишустин обяви регистрацията на третата руска ваксина срещу COVID-19 — «КовиВак». Третата фаза на клиничните изпитания на новия препарат ще започне през април тази година.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments