Кремъл отговори на фразата на екс-посланика на САЩ в Русия за посивялата му коса

Прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков се въздържа да коментира думите на кандидата за глава на ЦРУ Уилям Бърнс за работата му в Русия, отбелязвайки, че не е силен в геронтологията.

Кремъл отговори на фразата на екс-посланика на САЩ в Русия за посивялата му коса

По-рано Бърнс, който бе посланик в Русия през 2005-2008 г., по време на изслушванията за потвърждаване на кандидатурата му, заяви, че по-голямата част от косата му е побеляла поради службата му в Русия.

«Не съм силен в геронтологията, така че ще се въздържа от каквито и да било коментари», каза говорителят на Кремъл, коментирайки думите му.

В същото време Песков отбеляза, че Бърнс умело е ръководил посолството и добре разбира Русия.

«Той никога не е бил глупав ястреб, винаги е бил много балансиран американец, който защитаваше интересите на страната си, но разбираше необходимостта от диалог», каза говорителят на Кремъл.

Бърнс бе номиниран за поста глава на Централното разузнавателно управление на 11 януари от американския президент Джоузеф Байдън. Според държавния глава бившият посланик ще може да се справи с „кибератаките, произхождащи от Москва“, както и с предизвикателствата от страна на Китай и заплахата от тероризъм.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments