Д-р Симидчиев: В нов пик сме, ограничете контактите си!

«В нов пик сме на заболеваемостта и трябва да ограничим контактите си«, каза в «Преди всички» д-р Александър Симидчиев, водач на листа на «Демократична България» в 26 многомандатен район — София област.

Д-р Симидчиев: В нов пик сме, ограничете контактите си!

«Местата, които трябва да се ограничат от близки контакти между хората са тези, където се събират големи групи — заведения, хорове, концерти, така че това е моят съвет, ако бях здравен министър, аз на първо място съм човек, след това лекар, след това евентуално мога да стана политик, ако хората ме изберат.

Аз като човек обичам да помагам, базирано на данните да се отзовавам на нуждите на обществото, аз съм и доста умерен освен това във вижданията си и за пандемията включително. А кресливото говорене доведе хората да не могат да вземат правилните неща — по отношение на носенето на маски, на хората трябва да се поднасят разбираеми послания, те когато знаят, ще се справят по — добре», обясни д — р Симидчиев.

«За говоренето за здравеопазването по време на предизборната кампания в центъра на реформата трябва да са хората, а не пациентите — защото пазенето на здравето е по-ключовият проблем и фокусът трябва да е върху превенцията. На второ място това, за което трябва да се говори, е дигитализацията на здравеопазването, за да има контрол върху харченето на парите в здравеопазването», посочи още д-р Симидчиев.

По думите му профилактиката е консенсусната точка, по която трябва да се обединят кандидатите за депутати. Това трябва да е надпартиен разговор, а не политически.

Д-р Симидчиев поясни, че е избрал «Демократична България», защото техните послания съвпадали с неговите виждания. Той не поясни дали е готов да влезе и в изпълнителната власт.

Интервю на Силвия Великова с д-р Александър Симидчиев

Коментари:

comments powered by HyperComments