«Световни лидери ще чакат на опашка пред Путин»

Светът постепенно потъва в нова продължителна криза. Тя значително ще се задълбочи от предстоящия колапс на световните финансови пазари.

"Световни лидери ще чакат на опашка пред Путин"

Това сподели известният руски икономист Михаил Хазин в YouTube-канала «Аврора».

Според експерта в условията на глобална депресия Русия може да се превърне в единственото „безопасно убежище“. В Русия понастоящем е най-стабилната и надеждна икономическа ситуация — натрупани са огромни финансови резерви, почти няма външен дълг, налице са големи резерви от суровини, по-специално от петрол, който започна да поскъпва, а разпространението на руската коронавирусна ваксина по света е само въпрос на време.

В тази връзка, както прогнозира Хазин, лидерите на много страни скоро ще се наредят на опашка пред руския президент Владимир Путин, за да може той да включи техните държави в орбитата на регионалния полюс на силата, който с други думи може да се нарече валутни зони. Икономистът твърди, че е разработил и описал тази концепция в книгата си в началото на 2000-те. Сега очевидно написаното се въплъщава в реалността.

Същността на концепцията е да обедини няколко държави едновременно в единен технологичен и социално-икономически проект, който ще бъде напълно затворен по отношение на пазарите и вътрешната възвръщаемост на всякакви иновации. Според Хазин Русия ще създаде свой собствен център, а Путин ще покани страни, които искат да се присъединят към Русия. Веднага щом започне глобалната криза, световните лидери ще се наредят на опашка пред Путин, завърши експертът.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments