Москов: «3 март е резултат от имперски конфликти»

Консервативно обединение десница (КОД) на Петър Москов инициира референдум за датата на официалния национален празник на България, съобщават от партията.

Москов: "3 март е резултат от имперски конфликти"

В позицията се казва, че «3-ти март е празник, който трябва да почитаме, но не може да бъде НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК. Основният национален празник на България трябва да е отражение на наши, български национални постижения, а не на възторг от резултата от имперски конфликти, които са съвпаднали с нашия интерес».

КОД ще инициира в следващите месеци национален референдум за промяна на основния национален празник на България. От партията посочват няколко дати, обединяващи българите и стремежите на народа ни за обединение и национална идентичност:1. Денят на Съединението на България — 6-ти септември. 2. Денят на независимостта на България — 22-ри септември.3. Денят на българската духовност — 24-ти май.

Ще инициираме такъв референдум не заради вътрешнополитическо дърляне или за да дразним руснаците. Правим това с дълбокото убеждение, че националният ни празник трябва да чества наши си, български постижения, които са ни запазили през времето като нация, отбелязват от КОД.

Москов предпочита да е 24-и май. News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments