Кремъл за новите антируски санкции на САЩ


В Кремъл, след информацията за възможните нови антируски санкции на САЩ, препоръчаха на тези, които ги прилагат, да помислят за ефективността на продължаването на рестриктивната политика.

Кремъл за новите антируски санкции на САЩ

Според прес секретаря на президента на Руската федерация Дмитрий Песков Русия при всички случаи ще се ръководи от собствените си интереси.

„За тези, които продължават да зависят от каквито и да било рестрикции при провеждането на междудържавните дела, е време да помислят дали постигат някаква цел, … дали самите те са причина за влошаването на междудържавните дела. Отговорът ще бъде очевиден: тази политика не постига целите си“, подчерта Песков.

По-рано Ройтерс, позовавайки се на източници, съобщи, че САЩ могат да наложат нови санкции срещу Русия поради ситуацията с Алексей Навални. Ден по-рано CNN съобщи, че администрацията на американския президент Джо Байдън се готви да наложи санкции срещу Русия заради ситуацията с Алексей Навални. Въвеждането на антируски санкции ще се осъществи в съгласие с Европейския съюз.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments