Американците забраниха на руските космонавти да ремонтират борда на МКС


Американците не позволиха на руските космонавти да пробият докрай дупката, образувала се в Международната космическа станция; в резултат на това ремонтните дейности трябваше да бъдат спрени. Това съобщава «Московский комсомолец».

Американците забраниха на руските космонавти да ремонтират борда на МКС

Отбелязва се, че ако ситуацията се влоши, космонавтите и астронавтите ще трябва да напуснат МКС.

Първата пукнатина е открита в трансферния модул „Звезди“, който е стиковъчно звено за товарните кораби „Прогрес“. По-късно бяха открити още няколко от същите повреди.

Според източник от космическия отрасъл само първата пукнатина все още се счита за пукнатина, чиято дължина е 4,5 см. Чрез нея въздухът напуска станцията. Останалите пукнатини се изследват с микроскоп.

Предполага се, че причината за повредите може да е твърдо скачване със Союз-МС.

След като се опитаха да поправят всичко с помощта на уплътнител, доставен от Земята, специалистите се опитаха да пробият дупки в краищата на пукнатините за закрепване, както се прави, когато предното стъкло на автомобил е повредено.

В Центъра за управление на НАСА не подкрепиха тази идея и поискаха да се позволи на американски специалисти да проучат ситуацията. Руската страна все още не е взела решение за допускането им.

По-рано беше съобщено, че в МКС не са открити пукнатини.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Американците забраниха на руските космонавти да ремонтират борда на МКС

Коментари:

comments powered by HyperComments