Структурите на Сорос неочаквано атакуват саудитския принц заради убийството на журналиста. Почти 3 години по-късно

2 март 2021-Нюз Фронт.

Финансираната от скандалния олигарх Джордж Сорос организация «Репортери без граници» подаде ходатайство до прокуратурата на Германия за образуване на наказателно дело срещу принца на Саудитска Арабия.

Както News Front съобщи, на 2 октомври 2018 година, точно в сградата на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, колумнистът на The Washington Post Джамал Хашогджи беше жестоко убит. Както се оказа по-късно, в инцидента са замесени представители на саудитските власти, по-специално Мохамед ибн Салман, престолонаследникът на кралството.

 

Структурите на Сорос неочаквано атакуват саудитския принц заради убийството на журналиста. Почти 3 години по-късно

Организацията, която официално подкрепя свободата на печата, изчака повече от две години да подаде петиция до германската прокуратура.
Жалбата от 500 страници съдържа доказателства за натиск върху журналисти в Саудитска Арабия. Тази стъпка вероятно е от политически характер, тъй като се предприема в момента когато американските власти започнаха експлоатират темата.

Администрацията на Джо Байдън дори наложи санкции срещу редица арабски чиновници, въпреки че, не посмя да пипне самия принц.

Структурите на Сорос все пак отидоха по-далеч, като поискаха от германската прокуратура да разследва и издаде заповеди за всички, замесени в убийството на Джамал Хашогджи и други престъпления срещу журналисти в близкоизточното кралство.

„Официалното откриване на наказателно разследване за престъпления срещу човечеството в Саудитска Арабия ще бъде първото в света“, каза Кристиан Мир, директор на германския офис на неправителствената организация.

Молим генералния прокурор да анализира ситуацията с цел официално започване на разследване на прокурора и издаване на заповеди за арест».

Очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments