Пушков нарече удара на САЩ по Сирия сигнал за Руската Федерация и други държави

27 февруари 2021-Нюз Фронт.

Сенатор Алексей Пушков, председател на Комисията по информационната политика на Съвета на Федерацията, смята, че въздушният удар на САЩ по Сирия може да се разглежда като сигнал към Русия и редица други световни държави за характера на външнополитическия курс на американския президент Джо Байдън.

Пушков нарече удара на САЩ по Сирия сигнал за Руската Федерация и други държави

„САЩ както винаги са в репертоара си. И това е сигнал за Москва, Техеран, Дамаск и Китай, както и Тел Авив и Рияд.
Обектът на удара е несъществен — важен е самият факт на военен удар по цели в Сирия по-малко от 40 дни след влизането на демократите в Белия дом “, написа сенаторът в акаунта си в Telegram в петък, 26 февруари.

Освен това, според мнението на сенатора, по този начин САЩ се опитват да прокарат нови условия за връщането си към ядрената сделка с Иран.

„Що се отнася до Иран: досега САЩ не са протегнали нито една„маслинова клонка “ към Техеран. Маслиновите клонки никак не се съчетават с бомби, особено срещу формирования, близки до Иран в Сирия.
По-вероятно е Съединените щати да искат да обуславят връщането си към ядрената сделка с нови условия — на първо място, промени в регионалната политика на Иран, както и отказа от ракетната програма. Бомбените удари се вписват точно в този подход “, каза Пушков.

Напомняме, че САЩ нанесоха въздъшни удари по Сирия вследствие на които загинаха най-малко  17 души. Ударите бяха нанесени по лично разпореждане на президента на САЩ Джо Байдън.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments