Германският бизнес търпи загуби, докато властите на страната си играят на русофоби

27 февруари 2021-Нюз Фронт.

Антируската политика на Европа отдавна демонстрира своята неефективност и дори вреда, но урокът все още не е научен и предприемачите плащат за действията на длъжностните лица.

Както съобщава телевизионния канал Das Erste немската компания Cryotec е една от многото засегнати от правителствената политика.
Предприятието, което дълго време си сътрудничеше с Руската Федерация, трябваше да изпрати на руски клиент криогенна единица за въздухоразделителна установка.
Апаратът, заедно с неговите компоненти, трябваше да е в Нижни Новгород вече отдавна, но германската бюрократична машина направи свои собствени корекции.

„Установката ще се използва за генериране на азот с висока чистота. Руският клиент ще го използва в производството на микроелектроника и полупроводници “, обяснява Корин Циге, управляващ директор на Cryotec.

 

Германският бизнес търпи загуби, докато властите на страната си играят на русофоби

Тя отбеляза, че винаги е било необходимо специално разрешение за износ за доставки до Русия. Cryotec имаше лиценз, но той беше отменен преди време и без обяснение.

В резултат на това клиентът не може да получи оборудването, а германската компания не може да получи собствените си пари.
Отговорността за ситуацията е на Федералната служба за икономика и контрол на износа, но те отказват да коментират ситуацията. Криотек е уверен, че инцидентът е свързан с напрежението в руско-германските отношения.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments