Владимир Путин обсъди Карабах и Армения с постоянните членове на Съвета за сигурност

26 февруари 2021-Нюз Фронт.

Президентът на РФ Владимир Путин проведе оперативно съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност в режим на видео-конференция.

В съвещанието участваха министър-председателят Михаил Мишустин, председателят на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко, заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, началникът на кабинета на президентския кабинет Антон Вайно, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, министърът на външните работи Сергей Лавров, министърът на отбраната Сергей Шойгу, директорът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин; специалният президентски представител за опазване на околната среда, екология и транспорт Сергей Иванов.

Владимир Путин обсъди Карабах и Армения с постоянните членове на Съвета за сигурност

Уважаеми колеги, добър ден!

Днес ще обсъдим ситуацията около нагорно-карабахското урегулиране. Бих искал да чуя вашите оценки за това как работят нашите миротворци, силите на Министерството на извънредните ситуации, граничната охрана и как протича сътрудничеството с международни организации в тази област с нашите чуждестранни партньори. Нека пристъпим към работа»- приветства участните в съвещанието руският държавен глава.

 

По-рано, президентът на Русия обсъди ситуацията с Армения с арменският премиер Никол Пашинян, съобщи вчера прес-службата на Кремъл.

Напомняме, че вчера 25 февруари, премирът на Армения обяви за опит за военен преврат.

На 25 февруари Генералният щаб на въоръжените сили на Република Армения излезе с изявление с искане за оставката на министър-председателя Никол Пашинян и правителството. Премиерът на РА Никол Пашиян заяви, че разглежда случващото се като опит за военен преврат, призовавайки своите привърженици да се съберат на площада на Република Ереван. Премиерът на РА ще произнесе реч на площада на Републиката в 16:00.+

 

Продължаваме да следим ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

 

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments