Никакво облекчаване на ограниченията в Гърция

Правителството в Гърция няма да облекчава ограниченията, наложени като мярка срещу коронавирусната пандемия. Властите са в готовност да мобилизират частни клиники за настаняване на болните с Covid-19. По последни данни в южната ни съседка носители на британския вариант на вируса са над хиляда души. Това съобщи БНР.

Никакво облекчаване на ограниченията в Гърция
Гръцкият премиер Мицотакис на посещение в болница в Атина — февруари 2020 г.Снимка: ЕПА/БГНЕС

Епидемиологичната обстановка — броят на заразените и разпространението на новия вариант на вируса не позволява отмяна на ограничителните мерки, заявиха днес пред медиите лекари от гръцкия щаб за контрол на разпространението на Covid-19.

Очаква се днес правителството за обяви още поне две седмици удължаване на карантината в област Атика, където живеят над четири милиона души.

В още няколко области в Гърция има сериозно увеличение на хоспитализираните. Почти няма места в Covid отделенията на болниците в гръцката столица.

«Мобилизирайте незабавно частните клиники», призоваха от опозицията в парламента.

Очакваше се от 1 март да отворят търговските обекти с предваритeлно запазен час за пазаруване, но и това няма да се случи. Ресторанти и кафенета остават затворени.

Запазва се също вечерният час от 21:00 часа , а през почивните дни — от 18:00 часа.

По време на дебати в парламента опозицията атакува премиера Мицотакис с обвинения, че няма план за реакция срещу пандемията и с безкраен локдаун унищожава икономиката на страната.

Министерството на здравеопазването на Гърция информира, че броят на ваксинираните в Covid страната приближава един милион.

Пенсионери чакат в център за ваксинация в Атина - 15 февруари 2021 г.

Коментари:

comments powered by HyperComments