Местните власти в САЩ ще бъдат принудени да похарчат милиони за борба с неугодните

26 февруари 2021-Нюз Фронт.

Опасявайки се от нова вълна от протести на поддръжниците на Доналд Тръмп, администрацията на Джо Байдън пренасочва финансовите потоци от федералния бюджет за борба с «вътрешния екстремизъм».

Решението показва, че новото ръководство има за цел да пресече заплахата от страна на консервативното население и радикалните формирования, които през януари протестираха срещу признаването на фалшифицираните резултати от президентските избори. Както е известно, митингът във Вашингтон завърши с щурм на сградата на Конгреса на САЩ.

Местните власти в САЩ ще бъдат принудени да похарчат милиони за борба с неугодните

Общо, правителствата на щатите ще получат около 1,9 млрд. долара за борба с неугодните. Министърът по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас отбелязва, че след атентата от 11 септември през 2001 година не са предприети подобни действия.

„Днес най-сериозната терористична заплаха, пред която е изправена една нация, идва от самотни престъпници и малки групи лица, които извършват актове на насилие, мотивирани от идеологическите убеждения на вътрешен екстремизъм“, каза чиновникът.

 

Както по-рано съобщи News Front, след протестите около сградата на Капитолия американските разузнавателни служби започнаха да «лов» на привърженици на Тръмп и дори фалшифицираха обвинения срещу тях.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments