Киргизстан и Русия подписаха четири документа за сътрудничество

В резулта на посещението на президента на Киргизстан Садир Джапаров в Русия бяха подписани четири документа, съобщава РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на киргизското външно министерство.

Киргизстан и Русия подписаха четири документа за сътрудничество

Пояснява се, че става дума за споразумение между правителствата на двете страни за предоставяне от руската страна на „безвъзмездна техническа помощ“ на Киргизстан „с цел създаване на система за маркиране на стоки с идентификационни средства“ в републиката. Освен това е подписан протокол между министерствата на отбраната на двете държави „в областта на използването на безпилотни летателни апарати“ в Киргизстан, съобщи пресслужбата.

Според информацията приета е и програма за развитие на стратегическото партньорство между двете държави във военната област за периода от 2021 до 2025 г. и е подписан меморандум за разбирателство между Министерството на земеделието, водите и регионалното развитие на Киргизстан и Министерството на земеделието на Руската федерация за сътрудничество в доставката на селскостопански продукти.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments