Екс-президентът на Армения Кочарян призова народа да подкрепи ВС на страната


Бившият президент на Армения Робърт Кочарян призова жителите на страната да подкрепят военните, които призоваха за оставката на настоящия премиер на републиката Никол Пашинян. Това съобщи Sputnik Армения.

Екс-президентът на Армения Кочарян призова народа да подкрепи ВС на страната

„Властите, загубили войната (конфликтът в Нагорни Карабах през есента на 2020 г.) и предали земята, трябва да си тръгнат. Това е гаранцията, на първо място, необходима за националното ни възраждане“, подчерта вторият президент на Армения.

Политикът предложи да застане до въоръжените сили, до арменската армия.

По-рано арменските въоръжени сили поискаха оставката на министър-председателя на републиката Никол Пашинян и неговото правителство. ВС твърди, че министър-председателят и кабинетът на министрите не са в състояние да вземат «адекватни решения в криза и съдбоносната ситуация за арменския народ».

След това Пашинян уволни ръководителя на Генералния щаб на арменските въоръжени сили, който поиска оставката на правителството. Както се уточнява обаче, изявлението за уволнението на началника на Генералния щаб все още не е подписано от президента на Армения Армен Саркисян.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments