Daily Mail: Ако Навални бе американски дисидент и извършваше подривна дейност, в САЩ щяха да го затворят до края на дните му

Алексей Навални е заплашен от почти три години затвор, след като съдът отхвърли жалбата му, а друг съд го призна за виновен за клевета срещу ветеран от Втората световна война. Британските читатели обаче вече започнаха да имат въпроси както за Навални, така и за британските медии.

Превод от Daily Mail (Великобритания):

Daily Mail: Ако Навални бе американски дисидент и извършваше подривна  дейност, в САЩ щяха да го затворят до края на дните му

Критикът на Путин, Алексей Навални, е заплашен от близо три години затвор, след като съдът отхвърли жалбата му, като призна решението за замяна на условната присъда с ефективна във връзка с многократните нарушения на условията на условната му присъда.

Съдията Дмитрий Балашов отхвърли жалба на адвокатите на Навални, които се опитаха да оспорят замяната на условната присъда с ефективна по делото за присвояване на средства от 2014 г., което според Навални било политически мотивирано.

Междувременно друг съд призна Навални за виновен по дело за клевета. Това беше едно от многото дела, заведени срещу Навални, след като той се завърна в Русия от Германия, където беше лекуван след отравяне, за което обвинява Кремъл.

Навални бе признат за виновен за клевета на ветеран от Великата отечествена война и бе глобен с 850 000 рубли.

Опозиционният лидер, който нарече 94-годишен ветеран и други от прокремълско видео «корумпирани», «хора без съвест» и «предатели на родината», отрече обвиненията в клевета и ги нарече част от опитите на властите да го оклеветят.

Коментари на читатели: 

Mns:

Невероятен идиот.

Scarthy:

„Европейският съюз призовава …“ — но на кого му пука за какво призовава?

FreddieMercuryFan:

Путин е по-мек към критиците си, отколкото демократите в САЩ. По-рано бяхме свободни в САЩ.

Rory:

Доста неудобно е правителството на Обединеното кралство да критикува Русия, докато журналистът Джулиан Асандж е измъчван в затвора в Белмарш (както съобщава специалният докладчик на ООН за изтезанията).

helen Ru:

Защо й е на Англия Навални? Като повод за въвеждане на санкции? Всички вече се измориха от него. Един политолог предполага, че Путин няма да разговоря с Борис Джонсън, докато от Русия не бъдат свалени всички обвинения за отравянето на Скрипал. Германия вече изгони Навални. На Германия всичко това не й е нужно.

Alchd, Essex:

Алексей Навални много години живя в Америка, той е получил образованието си в Йейл, а на едно видео взема пари от агенти на британското разузнаване, които  му плащат за подривна дейност в Русия.

Те го осъдиха на три години затвор. Ако Навални беше американски дисидент, получил образованието си в Московския държавен университет, и ако го бяха заснели с камера по време на преговори с шпиони на Иран, решили да му заплатят за същата такава подривна дейност, но в Америка, в САЩ биха го затворили в затвор от категория «супермакс» до края на дните му.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Източник: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9281781/Putin-critic-Alexei-Navalny-faces-nearly-three-years-jail-losing-appeal.html#comments-9281781

Коментари:

comments powered by HyperComments