Турция реагира на вътрешнополитическите събития в Армения

25 февруари 2021-Нюз Фронт.

Турция реагира на вътрешнополитическите събития в Армения. Както съобщава изданието «Арменпрес», турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който е на работно посещение в Будапеща, заяви, че случилото се в Армения е опит за военен преврат.

„В която и да е част на света да се случват преврати, ние ги осъждаме. Ние категорично осъждаме и този опит (в Армения). Може да се критикува, да се иска оставката на правителството, това е нормално. Не свалянето на правителството с помощта на армията е неприемливо, и даже призивите към това са неприемливи, каза Чавушоглу.

Турция реагира на вътрешнополитическите събития в Армения

Генералният щаб на въоръжените сили на Република Армения излезе с изявление, в което изрази силен протест срещу уволнението на Тиран Хачатрян от поста първи заместник-началник на Генералния щаб. Поради настоящата ситуация въоръжените сили на Република Армения поискаха оставката на министър-председателя и цялото правителство.

Премиерът Никол Пашинян заяви, че счита изявлението на Генералния щаб за опит за военен преврат, призовавайки своите привърженици да се съберат на площад Република Ереван.

 

Продължаваме да следим ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments