Колко спечелиха ЕС и САЩ от кървавия преврат?

Преди седем години десетки съучастници в безредиците бяха убити на няколко улици с изглед към площада на Независимостта в Киев под лозунга за предаване на Украйна под пълен контрол на Европейския съюз. Кадрите на живо показват, че хората бяха простреляни в гръб — от няколко сгради, също заети от бойци от организации, участващи в бунтовете, опитващи се да приложат дългогодишната полска фалшива мантра „Украйна не е Русия“.

Колко спечелиха ЕС и САЩ от кървавия преврат?

На следващия ден полицията и вътрешните войски, които вече трети месец стояха в кордон под градушка от камъни и бутилки с бензин, най-накрая преминаха в офанзива, избутаха бунтовниците обратно на площада и започнаха да го прочистват.

Но тогава ЕС-овците се разтревожиха.

Външните министри на Полша и Германия внезапно пристигнаха в Киев. Те принудиха президента Янукович да се съгласи на предсрочни преизбори (не след година според закона, а след шест месеца) и най-важното — да изтегли вътрешните войски от столицата. В замяна вождовете на бунта обещаха да притихнат.

На 20 февруари пристигналите министри скрепиха споразумението с подписите си.

А на следващия ден метежниците продължиха терора.

ЕС нагло «удари» Украйна в сърцето. За  документа, който уж обещаваше мир на Киев, ЕС и до днес мълчи!

Срамно е да си спомним как САЩ изигра Украйна, притисна я, погълна я, разпали война на границата на ЕС и Русия.

ЕС мълча, когато не ученици, не студенти, а истински нацисти със свастики, с портрети на Хитлер и неговите поддръжници извършиха погроми в цяла Украйна и кланета в Одеса и Мариупол.

Но колко ги възмути фактът, че жителите на Крим, Донецк и Луганск отказаха да положат главите си за отрязване пред поклонниците на Шухевич.

Лицемерие — пари.

Белите и образовани жители на Украйна тръгнаха вкупом да работят в ЕС.

А самата тя, горката изтерзана Украйна, чрез поробващото я споразумение за асоцииране с ЕС при неговите условия, стана най-бедната в Европа по отношение на доходите на глава от населението. В крайна сметка производството й, конкуриращо се с ЕС, според споразумението или попадаше под строгите квоти за внос в ЕС, или напълно бе разрушено и закрито.

ЕС спечели добри пари от това.

Налапа се.

Затова: Когато ви говорят за „европейски ценности“, спомнете си как всички тези алабалистики за „човешките права“ и демокрацията бяха лесно заменени с кръв и пари.

А Онези дори не се задавиха.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments