Гърция с имунизационни паспорти за всички с две дози ваксина

Всички гръцки граждани с поставени две дози от ваксината са с имунизационни паспорти. Над 40 000 са получили дигитално сертификат, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Гърция с имунизационни паспорти за всички с две дози ваксина

Днес Атина очаква общо решение на лидерите на Европейския съюз за осигуряване на коридор за бързо преминаване в рамките на съюза срещу представяне на паспорт за имунизация.

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис заяви, че сертификатът ще осигури старт на туризма, но в Гърция ще се влиза и с отрицателен тест за коронавирус.

Очаква се правителството в Атина да продължи с две седмици карантината за област Атика и да приложи локални ограничения в райони с висока заразяемост.

Неочаквано са се увеличили рязко заразените в Атика въпреки карантината, съобщават лекарите, а почти няма места в Covid oтделенията на държавните болници. Шокиращо увеличение на новозаразените на остров Крит — с 265% по данни на епидемолозите.Новият шам е силно заразяем след младите хора до 17 годишна възрaст,констатираха гръцките лекари.

Опозицията настоява за мобилизация на всички частни клиники в област Атика и много строг контрол по спазване на мерките на работните места.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments