Първата партида на «Спутник V» пристигна в Сан Марино

Първата партида от руската ваксина срещу коронавируса Спутник V пристигна в Сан Марино. Руското посолство в Италия и Сан Марино съобщиха за това в Instagram.

Първата партида на "Спутник V" пристигна в Сан Марино

Подчертава се, че споразумението между Сан Марино и Руския фонд за преки инвестиции за доставката на препарата потвърждава «традиционно стабилното и конструктивно взаимодействие между двете страни».

Република Сан Марино стана 30-тата държава в света, която одобри Спутник V.

По-прано гражданите на Полша подкрепиха идеята за използване на руската ваксина срещу коронавирусната инфекция «Спутник V» в страната. Това съобщи Interia.

Граждани на Полша в подкрепа на ваксинацията със "Спутник V"

По този начин потребителите на портала осъдиха полските власти за отказа им да разделят политиката и общественото здраве и призоваха за споразумение с Москва за закупуването на необходимата ваксина.

„Върхът на глупостта да се оплакваш от липсата на ваксини и в същото време да не използваш руската. Или може би е добре да се споразумеете с Москва, да произведете Спутник в Полша и да го изнасяте в други страни?» — отбелязва един от читателите.

Друг човек предполага, че руският препарат може да достигне до Полша през Германия. И тогава поляците ще трябва да купят  руската ваксина от Берлин, какъвто е случаят с газа от Руската федерация.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments