Външно министерство Русия обвини законодателите на САЩ в намеса в религиозните дела на Крим

23 февруари 2021-Нюз Фронт.

Преследвайки геополитически цели американски конгресмени се опитват да се намесват в религиозните дела на Крим, съобщи руското посолство в САЩ.

Американските законодатели продължават цинично да се намесват в религиозните дела на Крим, и Украйна. Придържането към свободата на вероизповеданията се използва в качеството на политически лозунг “, предаде ТАСС съобщението на дипломатическата мисия.

Външно министерство Русия обвини законодателите на САЩ в намеса в религиозните дела на Крим

 

„Те отново се опитват да наложат логиката на екстериториално прилагане на националното законодателство. Неприемливо е да се използват чувствата и вярата на милиони хора в името на геополитически цели “, подчерта посолството.

 

В съобщението е приложен линк към законопроекта, внесен в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ в края на януари тази година. Автори на доклада са законодатели на две партии. Според версията им „Русия и контролирани от Русия въоръжени групи нарушават свободата на вероизповеданията в Украйна“.
Конгресмените твърдят, че тези нарушения се случват в Донбас и Крим, пренебрегвайки факта, че Крим е неразделна част от Русия.

Законодателите настояват администрацията на САЩ да предприеме действия. Те по-специално очакват властите да разгледат въпроса за включването на Русия в списъка на страните, съставен от САЩ, които според Вашингтон са най-злостни нарушители на свободата на вероизповеданията.

По-рано Роман Чегринец, съпредседател на Асамблеята на славянските народи на Кримския регион, заяви, че преди да поставя каквито и да било условия на Русия, Вашингтон трябва да освободи незаконно завзетите индиански земи и да изтегли американския военен контингент, разположен без покана в различни страни по света.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments