Владимир Путин поздрави Русия с Денят на Защитника на Отечеството

23 февруари 2021-Нюз Фронт.

Във видеопослание президентът на Русия Владимир Путин поздрави ветераните, личния състав, гражданският персонал на Въоръжените сили и всички руски граждани с празника.

Владимир Путин поздрави Русия с Денят на Защитника на Отечеството

Уважаеми другари и приятели! Скъпи ветерани!

Поздравявам ви с този празник, който се явява символ на мъжество и преданост към Отечеството и се празнува от нашия народ с гордост, с уважение към всички защитници на родната ни страна, към онези, които днес стоят на стража на границите на Русия.

И разбира се, най-топлите думи на благодарност са към ветераните, великото поколение, което научи нас, техните потомци, да побеждаваме и да не се предаваме

Ние помним тези завети. Помним подвизите на руската армия, която винаги безстрашно защитава земята си, поема върху себе си най-жестоките удари на враговете.

Многовековната история на Русия е пълна с неугасващи примери за героизма на нашите предци и затова нашите традиции на патриотизъм са толкова силни, традицията на неразривна, силна връзка между народа, държавата и техните надеждни защитници — армията и флота.
Този съюз е изкован в продължение на векове и днес неговото значение остава също толкова важно и търсено.

Всички ние сме отговорни за Отечеството, за неговото успешно развитие.
Но за тези, които са избрали военното дело, това чувство придобива особен смисъл.
Осигуряването на стабилност, суверенитет и национална мощ на Родината, защита на обществото и всеки гражданин излиза на преден план в целия ви живот.

Много е трудно да се съответства на толкова високи изисквания, призвание и дълг.
Затова военната професия винаги е била съдбата на волеви, смели и силни духом хора.
И ние знаем, ние сме сигурни, че такива хора служат в нашите Въоръжени сили. Доказали сте това много пътина учения я и в бойни условия.

Съвременният свят изисква постоянна бдителност и готовност да се отговоря на най-сложни предизвикателства, да се действа компетентно, решително и ефективно.
Нашата армия и флот знаят как се прави това.
Гордеем се с тяхната боеспособност, усъвършенствано владение на съвременни знания и най-нови оръжия.

Едно от свидетелствата за укрепване на авторитета на Въоръжените сили е нарастващият интерес на младите хора към военните специалности.
Все повече младежи смятат, че военната служба е важна за тях и е необходима за Родината.
Много от войниците остават в армията, продължават службата си, продължават обучение във военни училища, избират защитата на Отечеството като своя професия, свое призвание.

И съм сигурен, че мнозинството прави този избор благодарение на своите командири.
Офицерите са крепостта на армията и флота.
От вас, скъпи другари, зависи не само отличната бойна подготовка, координация на действията, дисциплината, но и самият дух на войнската служба, където чувството за другарство и взаимното разбирателство са толкова важни.
Знам, че нашите офицери винаги са били и остават пример за висок професионализъм, благородство, издръжливост и чест.

 

Благодаря ви, скъпи другари, всички военнослужещи и граждански персонал на Въоръжените сили за достойното изпълнение на войнски дълг!

Още веднъж от сърце ви поздравявам с празника! Желая ви много здраве и всичко най-добро!

 

 

«Есть такая профессия- Родину защищать!»

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments