Русия към ЕС: «Това е намеса във вътрешните работи на суверенна държава“

Русия изрази разочарованието си от вчерашното решение на Съвета на външните министри от Европейския съюз за допълнителни антируски санкции заради осъждането на опозиционера Алексей Навални. Това се посочва в официално изявление на руското министерство на външните работи.

Русия към ЕС: "Това е намеса във вътрешните работи на суверенна държава“

В изявлението се подчертава, че са неприемливи, цитирам, „постоянно звучащите неправомерни и абсурдни искания за освобождаването на руски граждани, осъден за икономически престъпления от руски съд на територията на нашата страна в съответствия с руското законодателство“.

„В международната практика това се нарича намеса във вътрешните работи на суверенна държава“, посочват от външнополитическото ведомство.

Вчера в Брюксел министрите на външните работи на 27-те страни от Евросъюза взеха политическо решение за персонални санкции срещу руски граждани, отговорни за ареста и осъждането на Алексей Навални. По неофициална информация сред тях са ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин, главният прокурор Игор Краснов, директорът на Федералната служба за изпълнение на наказанията Александър Калашников и командирът на „Росгвардия“ Виктор Золотов. БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments