Въздушен щурм: С над сто удара ВКС на Русия разгроми терористите в сирийската пустиня

Вълна от въздушни удари на руските ВКС в Сирия уби най-малко 21 бойци от терористичната организация Даеш (Ислямска държава, ИД, ИДИЛ — забранена в Русия) през последните 24 часа. За това, позовавайки се на данните на лондонската неправителствена организация «Сирийска обсерватория за правата на човека» (SOHR), съобщи телевизионният канал «Ал-Арабия».

Въздушен щурм: С над сто удара ВКС на Русия разгроми терористите в сирийската пустиня

Повече от две дузини членове на ИДИЛ бяха убити в резултат на най-малко 130 въздушни удара, «нанесени от руските военновъздушни сили върху ИДИЛ в провинциите Алепо, Хама и Ракка през последните 24 часа», заяви SOHR.

Въздушните рейдове, които продължиха в събота, последваха след серията атаки на терористите пред деня по-рано по правителствените сили, в резултат на които загинаха не по-малко от осем опълченци, сражващи се на страната на Башар Асад.

През последните месеци обширният регион на «Бялата пустиня» (Бадия ал Шам, в централна и източна Сирия) се превърна в арена на все по-чести битки между останките от ИДИЛ и правителствените сили, подкрепяни от руските ВКС. През последните две години в тези сблъсъци са убити над 1300 сирийски военни и 145 проирански опълченци, както и над 750 членове на ИДИЛ, според SOHR.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments