Руският «Орион» нанесе удари по джихадистите в Сирия

Един от руските ударни безпилотни летателни апарати «Орион» извърши 17 полета в Сирия с използването на оръжия и 20 самолетни полета за разузнаване и други цели. Това се съобщава в репортаж на телевизионния канал «Русия 1».

Руският "Орион" нанесе удари по джихадистите в Сирия

По време на 17-те си полета дронът «Орион» в пустинен камуфлаж атакува джихадисти. Полковник от ВКС на Русия Сергей Тюгай показа и коментира видеозаписи от бойната работа на Орионите в Сирия. Зрителите видяха унищожаването на няколко терористични съоръжения, включително удар по складовете с боеприпаси на джихадистите през нощта, при който дронът използва термовизионния канал на оптико-локационната си система.

„Сега той (Орион) провежда разузнаване, метеорологичните условия са много трудни, виждате, че има ниска облачност. След като е достигнал целта, той се насочва към нея, нанася удари и в резултат целта е поразена“, добави полковникът.

В края миналата година Министерството на отбраната на РФ публикува на уебсайта си календар за следващата година, който показва безпилотния апарат «Орион» в ударния му вариант.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments