Терористи в Сирия планират мащабна провокация с използването на токсични отравящи вещества

21 декември 2021-Нюз Фронт.

Контраадмирал Вячеслав Ситник, заместник-ръководител на Руския център за помирение на враждуващите страни в Сирия, заяви, че в зоната за деескалация на Идлиб в Сирия терористи планират мащабна провокация с използване на токсични вещества, за да обвинят официален Дамаск.

Терористи в Сирия  планират мащабна провокация с използването на токсични  отравящи вещества

По думите му е получена информация, че терористи от групата Хаят Тахрир Ал-Шам (забранена в Руската Федерация) подготвят такава акция в североизточната част.

 

«Терористите на няколко камиона доставиха контейнери с токсични вещества, вероятно хлор, до района на селището Тарманин», зави руският военен.

 

Според наличната информация, бойците планират да организират химическа атака, и последиците под формата на жертви и наранявания сред местните жители за последващи обвинения на сирийските правителствени сили в използването на химическо оръжие срещу мирното население.
Позната схема общо взето, която сме виждали и по-рано.

Също така, според думите на Ситник, са регистрирани 37 случая на обстрел в зоната за деескалация на Идлиб от позициите на терористичната групировка Jabhat al-Nusra (забранена в Руската Федерация).

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments