Защо Западът измисли историята с «отравянето» на Навални?

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова счита, че западните страни са измислили история с предполагаемото отравяне на Алексей Навални, за да поддържат имиджа на руската агресия, съобщава РИА Новости.

Защо Западът измисли историята с "отравянето" на Навални?

„Измислиха историята с предполагаемото отравяне на Навални с химическо оръжие и всичко това бе приписано на Москва“, уверява Захарова.

Тази история, измислена от Запада, според дипломата, е била необходима, за да се създаде не особено добро мнение за държавата сред другите страни. Освен това същото води политическата научна мисъл в основното русло:

„Как Русия може да продължи да бъде сдържана?“ — «Бюджетите на НАТО трябва да бъдат превърнати в още по-голяма милитаризация.»

По-рано станаха известни подробностите за предстоящите санкции на ЕС срещу Русия заради Навални.

Алексей Навални, от момента, в който пристигнал в Германия до завръщането си в Русия, бил под закрилата на германските специални служби. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на отговора на правителството на Германия на депутатското питане на партията «Алтернатива за Германия» в Бундестага.

Навални бил охраняван от немските спецслужби като личен гост на Меркел

Отбелязва се, че от 22 до 31 август руснакът е бил охраняван от служители на групата за сигурност от федералния отдел на криминалната полиция, а по-късно и от служители на съответните районни отдели на същата структура.

В доклада се казва, че германските правоприлагащи органи са осигурили безопасността на блогъра като личен гост на канцлера на страната Ангела Меркел. Когато той се лекувал в клиниката «Шарите» от 22 август до 23 септември миналата година, полицаите, които били дежурни около болницата, следили за неговото благополучие.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front+

Коментари:

comments powered by HyperComments