Тридесета страна одобри използването на руската ваксина срещу коронавируса

Министерството на здравеопазването на Сан Марино одобри използването на руската ваксина Спутник V срещу коронавирусната инфекция, като по този начин тази държава стана тридесетата страна, която избра препарата на Руската федерация. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на Руския фонд за преки инвестиции.

Тридесета страна одобри използването на руската ваксина срещу коронавируса

Пояснява се, че регистрацията е извършена като част от разрешението в рамките на ускорена процедура (emergency use authorization, EUA).

Руският фонд за преки инвестиции отбеляза, че Спутник V е признат от голям брой медицински специалисти, както и от държавните регулатори, като една от най-ефективните, безопасни и достъпни ваксини.

Използването на руската ваксина вече е одобрено в Беларус, Венецуела, Туркменистан, Унгария, Обединените арабски емирства, Казахстан, Узбекистан и други страни.

По-рано беше съобщено, че Казахстан е регистрирал ваксината Спутник V, произведена в страната.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че в страната е започнала ваксинация с руския препарат срещу коронавируса Спутник V.

Във Венецуела започна ваксинацията със "Спутник V"

„Този ​​четвъртък, 18 февруари, е исторически ден, защото днес започна ваксинацията на всички медицински работници в страната със Спутник V, най-безопасната ваксина в света“, цитира Мадуро ТАСС.

През януари вицепрезидентът на Венецуела Делси Родригес обяви, че Венецуела и Руския фонд за преки инвестиции са сключили споразумение за производство на ваксината Спутник V в страната.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments