Русия разполага със своя собствена линия дронове -камикадзе

20 февруари 2021-Нюз Фронт.

Изминалата 2020 година се превърна в трудна година за руския отбранително-промишлен комплекс. Бекхан Оздоев, индустриален директор на оръжейния комплекс на държавната корпорация «Ростех«, разказа пред изданието «Известия» как епидемията от коронавирус е повлияла на изпълнението на международните договори и държавните поръчки за отбрана, дали Армата ще стане безпилотен и кога ще се появят руски дронове камикадзе.

Оздоев отбеляза, че Русия разполага със своя собствена линия дронове-камикадзе.

Русия разполага със своя собствена линия дронове -камикадзе

 

Днес Русия има своя собствена линия дронове камикадзе. Интересът към нея на световния оръжеен пазар е изключително голям.
Значителна роля за това изигра фактът, че ги тествахме в Сирия, в реални бойни условия. Може да се каже, че сме показали товара в действие. Това са много ефективни инструменти на бойното поле, които са значително по-евтини от ракетите и са почти невидими за радарите.
Нашите производители са постигнали известен успех в създаването на „боеприпаси, които се разхождат“, или блуждаещи боеприпаси (loitering munitions) които дори превъзхождат чуждестранните конкуренти по някои характеристики, така че не бива да се учудвате от оживения интерес на други страни. В момента тази техника все още не се изнася. Засега основната цел е да осигурим на собствената си армия най-новите оръжия.

 

 

Русия разполага със своя собствена линия дронове -камикадзе

 

 

Русия разполага със своя собствена линия дронове -камикадзе

 

 

Русия разполага със своя собствена линия дронове -камикадзе

 

Сега «Рособоронэкспорт» успешно популяризира разузнавателно-ударния комплекс Orion-E на световния пазар, който се смята за „съученик“ на Bayaraktar TB-2.
Той привлече голям интерес от други страни. Няма да разкривам подробности; на този етап ненужната информация може да повлияе негативно на хода на преговорите.

Що се отнася до «Corsair», сега той е в процес на пробна експлоатация.

Когато Министерството на отбраната е готово да подпише договора, конструкторското бюро Luch, главният производител, ще започне масово производство на тези безпилотни летателни апарати. Позволете ми също да ви напомня, че е създадена експортна версия на този дрон — „Korsar-E“. Демонстрирахме този БЛА на армейския форум.

Изключително важно е в нашите разработки да използваме национална, руска база с вътрешни компоненти. Това гарантира високо ниво на защита срещу несанкционирана външна намеса в работата на оборудването и техниката. Освен това ние не сме зависими от доставките за износ. Това е особено актуално в светлината на санкциите и нелоялната конкуренция, която нараства от страна на Запада.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments